Ministrul finanţelor a vorbit la conferinţa hotelierilor: Trebuie să stimulăm investiţiile în hoteluri, să aducem ce funcţionează deja în Europa, nu să inventăm roata

Autor: Alexandra Cepăreanu 12.04.2018

Călin Ile: Rezolvarea problemei forţei de muncă din sector poate fi adusă de investiţii în şcoli de profil, dar şi în reglementarea bacşişului.



România trebuie să stimuleze investiţiile în hoteluri pentru a putea susţine atragerea de turişti străini, a spus Eugen Orlando Teo­do­­rovici, ministrul finanţelor, la Con­fe­rinţa Naţională a Industriei Ospi­talităţii.

„Trebuie stimulate investiţiile în hoteluri. Aduceţi ce merge în alte ţări europene, ca să nu mai stăm să inventăm roata dacă în alte părţi aceasta deja funcţionează“, a declarat ministrul în cadrul conferinţei. Prima zi a eve­nimentului a reunit cei mai importanţi actori din sectorul ospitalităţii şi reprezen­tanţii instituţiilor din sector, iar principalele teme de discuţie au inclus promovarea Ro­mâ­niei în străinătate, nevoia reglementării bacşi­şului, promovarea ţării ca destinaţie gastro­nomică, dar şi lipsa forţei de muncă din sector.