Fondul de investiţii Broadhurst vrea să dezvolte un proiect rezidenţial alături de un magazin Lidl şi un Kaufland în Berceni

Autor: Bogdan Alecu 13.04.2018

Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie de pe piaţa locală, alături de compania imobiliară Romarta, ambele controlate de fondul de investiţii Broadhurst Investment, au în plan dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt în locul fostei fabrici de pâine din cartierul bucureştean Berceni, de pe strada Emil Racoviţă nr. 3-5.

Proiectul presupune construcţia unui bloc de locuinţe de 12 etaje alături de un Lidl şi un Kaufland, potrivit datelor din piaţă. Astfel Lidl şi Kaufland ar veni aproape de Mega Image Concept Store construit la Piaţa Sudului dar şi de Cora din Sun Plaza. Tot în apropiere se mai află deja două magazine Lidl, centrul comercial Grand Arena cu Carrefour.

Cele două companii, Vel Pitar şi Romarta, au obţinut în data de 16 mai 2017 certificatul de urbanism, iar în prezent au în lucru Proiectul Urbanistic Zonal, potrivit datelor publicate pe siteul Primăriei Capitalei, unde este prezentat proiectul alături de panoul amplasat pe teren.

În cazul Vel Pitar, compania a subliniat doar că banii proveniţi din tranzacţie vor fi investiţi într-o nouă fabrică de pâine.  „Cu cei peste 15 mil. euro obţinuţi din tranzacţie, Vel Pitar va construi o fabrică nouă în sectorul 4“, a spus Nicolae Şerbănescu, preşedintele consiliului de administraţie al Vel Pitar.

 

 

Siminel Andrei conduce New Century Holdings care administrează Broadhurst Invest­ment