Cinci terase de peste un milion de euro stau în aşteptare în zona Unirii deşi ar fi trebuit să fie gata din 2017

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.04.2018

♦ La o investiţie de 250.000 de euro într-o singură terasă, valoare dată de ADPB, înseamnă că cele cinci terase aflate acum în lucru cumulează o investiţie de 1,25 de milioane de euro.



Cinci terase situate în zona Unirii din Bu­cu­reşti care ar fi trebuit să fie gata în vara anului trecut sunt încă în şantier, deoarece auto­rită­ţile locale nu au reuşit să le finalizeze în 2017.

Data înscrisă iniţial pe panou, la care ar fi tre­buit să devină funcţionale, era 6 iulie 2017. Între timp, vara a trecut, iar bucureştenii nu au pu­­tut să se bucure de terasele amplasate pe cheiul Dâmboviţei în sezonul cald. Acum, Ad­mi­nis­traţia Domeniului Public, beneficiarul pro­­iec­­tului, mai dă un termen pentru finalizare. „Şantierele au întâmpinat probleme la bran­şamentele de utilităţi, lucru care a dus la întârzierea lucrării. Aceste probleme au fost aproape în totalitate depăşite şi estimăm că luna viitoare (în mai – n. red.) terasele vor fi funcţio­­nale“, spun reprezentanţii Admi­nis­traţiei Domeniului Public Bucureşti.

Singura terasă deschisă până acum este The Clique Bistro, prima din şirul care începe dinspre Piaţa Unirii, aproape de trecerea de pietoni către magazinul Unirea, şi continuă către Bibilioteca Naţională.