Investitorii în prima săptămână de după Paşte. Indicele BET la un nou maxim postcriză, Electrica pe radar, iar Sphera Group (KFC, Pizza Hut) este în topul creşterilor

Autor: Liviu Popescu 16.04.2018

♦ În prima săptămână de după vacanţa de Paşte, investitorii au realizat la bursă tranzacţii de 372 mil. lei, de aproape patru ori mai mult faţă de săptămâna precedentă pe fondul închiderii ofertei Zentia.



Investitorii de la bursa de la Bucureşti au realizat în prima săptămână de după Paşte tranzacţii la bursa românească de circa 200 de milioane de lei, la care se adaugă şi închiderea ofertei de cumpărare a Zentiva, de 170 mil. lei, în urma căreia acţionarul majoritar ajunge la o participaţie de circa 93%, puţin sub pragul legal de delistare de 95%.

Indicele principal BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, a urcat pe parcursul săptămânii trecute cu 0,11%, ceea ce îi oferă un avans de 14,4% de la începutul anului. Indicele bursier a atins astfel un nou maxim al ultimilor zece ani pe parcursul săptămânii trecute, dar a închis în scădere ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii.