Conducerea Deutsche Bank este măturată de furtună: După înlocuirea CEO-ului John Cryan şi plecarea altui executiv de top, directorul operaţional al băncii a intrat în vizorul board-ului

Autor: Ştefan Stan 16.04.2018

Directorul Operaţional al Deutsche Bank, Kim Hammond, are un viitor incert în cadrul băncii, la numai o săptămână de la demiterea CEO-ului John Cryan, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Îngrijorările legate de progresul încet al îmbunătăţirii sistemului informatic al băncii, alături de nemulţumirea generată de declaraţiile sale controversate, sunt factorii principali care au dus la un scepticism crescut în rândul bordului de supraveghere şi al managementului băncii legate de poziţia ei.

Potrivit Bloomberg, mai multe persoane din board-ul Deutsche îşi pun întrebarea dacă Kim Hammond este într-adevăr persoana potrivită pentru funcţie. Totuşi, boardul nu a luat încă o decizie cu privire la viitorul ei în companie, conform surselor citate.  

Hammonds s-a luptat în ultima perioadă pentru reducerea costurilor IT ale băncii, care, în ciuda eforturilor, au crescut în ultimul an de la 3,78 miliarde de euro la 3,8 miliarde de euro. Ea s-a apărat spunând că a redus aproape o treime din sistemele IT folosite de bancă şi a diminuat drastic dependenţa Deutsche de personal extern.

O altă problemă pentru cariera ei în cadrul băncii a apărut după un eveniment intern al Deustche, unde ar fi numit banca ”cea mai disfuncţională companie la care a lucrat vreodată”.

Deşi board-ul Deutsche spune că schimbările recente de management sunt în vederea tranziţiei către o conducere mai dinamică, îngrijorările despre COO-ul Deutsche Bank vin într-un moment când banca traversează o problemă reală de leadership. CEO-ul John Cryan a fost înlocuit pe 8 aprilie de Christian Sewing, iar Marcus Schenck, un fost adjunct co-CEO, părăseşte de asemenea compania.