Cum au evoluat cele mai proaspete listări la Bursa de la Bucureşti: jumătate sunt sub preţurile de început

Autor: Liviu Popescu 17.04.2018

Din decembrie 2016 încoace la Bursa de Valori de la Bucu­reşti s-au listat şase companii în urma unor oferte de vân­zare acţiuni de 1,7 miliarde de lei, iar în prezent trei dintre acestea se tranzacţionează sub preţul din ofertă, potrivit datelor BVB agregate de ZF.

Dinamica negativă a acţiunilor Digi Communications, ale producătorului de vinuri Purcari şi ale Transilvania Broker faţă de preţurile din ofertă a determinat ca până în pre­zent investitorii, precum Banca Europeană de Recon­struc­ţie şi Dezvoltare (BERD) care a subscris la Digi, sau Franklin Templeton la Purcari, să intre pe pierderi. Dar sunt şi investitori care au câştiguri chiar şi 25%.

Furnizorul de servicii medicale MedLife (M) se tran­zacţionează în prezent cu 25% peste preţul de 26 de lei din ofer­tă în contextul în care compania a intrat puternic pe ra­darele investitorilor după ce a fost inclusă în luna martie din 2017 în indicele principal BET şi ca urmare a unor rezultate financiare cu mult îmbunătăţite faţă de perioadele similare din anii precedenţi.

MedLife, controlată de familia Marcu, s-a listat în luna decembrie în urma unei oferte publice iniţiale (IPO) de 240 mil. lei.