Un nou atac asupra Siriei? Damascul susţine că armata siriană a doborât mai multe rachete a căror ţintă era o bază aeriană. Americanii spun că nu desfăşoară activităţi militare în regiune

Autor: Alex Ciutacu 17.04.2018

Armata siriană susţine că sistemele de apărare antiaeriene au doborât luni noaptea mai multe rachete a căror ţintă era baza aeriană Shayrat din provincia Holmes, transmite presa regimului, potrivit Reuters.

Televiziunea de stat a difuzat imagini cu o rachetă ce a fost lansată în aer deasupra bazei Shayrat, la doar câteva zile după ce Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au lansat un atac coordonat cu rachete asupra Siriei, ca răspuns la un posibil atac chimic desfăşurat de guvernul sirian asupra civililor din oraşul Douma.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a transmis că Statele Unite nu desfăşoară activităţi militare în regiune în acest moment.

"Nu este nicio activitate militară americană în zona respectivă în acest moment", a declarat Eric Pahond, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Baza aeriană Shayrat a fost atacată de americani anul trecut, în cadrul unui atac balistic ce a venit tot ca răspuns la un atac chimic care a lăsat în urma lui peste 70 de persoane decedate, printre care şi copii.