Toate magazinele Starbucks din SUA se vor închide pentru o zi luna viitoare

Autor: Răzvan Botea 18.04.2018

Starbucks va închide toate magazinele sale din SUA în după-amiza zilei de 29 mai, într-o acţiune care să arate solidaritatea cu lupta împotriva discriminării, după ce un video cu două persoane de culoare care au fost arestate după ce au folosit toaleta de la Starbucks a devenit viral, relatează Business Insider.

Lanţul gigant de cafenele a anunţat planurile sale de a închide toate magazinele din SUA în după-amiaza zilei de 29 mai, deoarece va face un training cu angajaţii pentru prevenirea discriminării în cafenelele Starbucks.

„Trainingul va fi pregăti 175.000 de angajaţi din toată ţara şi va deveni parte din pregătirea iniţială intrării în activitate noilor angajaţi”, a spus Starbucks într-o declaraţie.

Kevin Johnson, directorul executiv al Starbucks, a fost forţat să-şi ceară scuze în acest weekend după ce un video cu două persoane de culoare care au fost arestate într-o locaţie Starbucks din Philadelphia a devenit viral pe internet. Angajaţii au chemat poliţia după ce cele două persoane nu au vrut să părăsească locaţia, angajaţii refuzându-le rugămintea de a folosi baia fără a face consumaţie.

„Mi-am petrecut ziua în Philadelphia cu echipa mea de management şi am ascultat ce au avut de zis oamenii, învăţând din greşelile pe care le-am făcut şi ce paşi trebuie să urmăm pentru a le îndrepta. Chiar dacă problema nu este limitată la Starbucks, vrem să fim o parte din soluţie. Închiderea cafenelelor noastre pentru trainingul de combatare a rasismului este doar un prim pas din călătoria care va aduna eforturi din toate nivelurile companiei noastre”, a spus şeful Starbucks.

Aceasta va fi a doua oară când Starbucks închide toate magazinele în scopul de pregătire a angajaţilor. Ultima dată când compania a făcut ceva similara fost în 2008.

Starbucks spune că lucrează cu mai mulţi experţi care dezvoltă un program de training. Bryan Stevenson, fondatorul Iniţitivei pentru Justiţie Egală, fostul avocat Eric Holder şi Jonathan Greenblatt, directorul executiv al Ligii Împotriva Defăimării sunt unii dintre experţii consultaţi.