Ştefan-Radu Oprea, ministru, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat: Anul acesta este anul investiţiilor

Autor: Simona Tatu 19.04.2018
Anul 2018 va fi anul în care se vor realizat investiţii pentru că măsurile fiscale din programele de guvernare au luat sfârşit, a spus Ştefan-Radu Oprea, ministru, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în cadrul conferinţei ZF IMM 2018 – Mic > Mediu > Mare.
 
„Vrem să avem un dialog structurat, corect şi curent între noi şi Guvern. Măsurile cu caracter fiscal din programul de guvernare au fost încheiate, iar anul acesta este anul investiţiilor”, a spus Ştefan-Radu Oprea. Ce a mai declarat Ştefan-Radu Oprea: Programul de debut Start-Up Nation va avea o durată de patru ani, iar sfârşitul lunii iunie va fi lansată cea de-a doua etapă. Bugetul Start-Up Nation 2018 va acoperi 10.000 de noi proiecte.
 
Până în prezent 1500 de proiecte plătită integral. Am făcut o evaluare a primei ediţii a Start-Up Nation şi am ajuns la concluzia că acest program trebuie să fie definit de trei concepte: simplificarea, transparentizarea si uniformizarea deciziei.
 
O altă temă pe agenda ministerului este şi sprijinirea o finanţare mai uşoară a IMM-urilor, programul IMM Invest Romania se desfăşoară prin intermediului Fondului de Garantare şi care înseamnă garantare şi contragarantare pentru proiecte de 5-10 milioane de lei, ceea ce înseamnă o posibilitate mult mai uşoară de finanţare a IMM-urilor pe piaţa bancară.
 
Banca de Dezvoltare este un proiect care a fost aprobat de Sent şi se află în dezbatere în Comisiile din Camera Deputaţilor.