Topul celor mai căutate staţiuni de pe Litoral. Cât se pregătesc românii să scoată din buzunar pentru minivacanţa de 1 Mai, dar şi ce oferte pun pe masă hotelierii

Autor: Dragoş Dinu 22.04.2018

După ce Guvernul a declarant ziua de 30 aprilie liberă, românii au mai multe motive să se bucure de minivacanţa de 1 Mai. Astfel că, turiştii care merg de 1 Mai pe litoralul românesc petrec, în medie, trei nopţi la malul mării şi plătesc aproximativ 477 de lei pentru cazare, potrivit agenţiei Litoralulromanesc.ro.

Când vine vorba de cazare, cele mai scumpe pachete au costat 2.024 de lei pentru o camera şi au fost cumpărate la un hotel de 5 stele din Mamaia, iar cele mai ieftine, la un hotel de 3 stele din Jupiter, cu 279 de lei pe camera pentru un sejur de trei nopţi.

Ca şi anul trecut, turiştii stau, în medie, trei nopţi pe litoral de 1 Mai, iar majoritatea pachetelor sunt cumparate cu începere din 28 aprilie. Tariful mediu plătit pe cameră pentru un sejur este de 955 de lei. Ţinând cont că, în majoritatea cazurilor, într-o cameră se cazează două persoane, un turist plăteşte, în medie, 477 de lei pentru trei nopţi de cazare. Tariful mediu este influenţat de majoritatea hotelurilor de 3 şi 4 stele din nordul staţiunii Mamaia, acolo unde şi cererea este cea mai mare.

Cele mai scumpe sejururi cumpărate pe litoral în acest an, de 1 Mai, au costat 2.024 de lei pe cameră şi au inclus cazarea la un hotel de 5 stele din Mamaia, cu demipensiune. La polul opus, cele mai ieftine (279 de lei pe cameră pentru trei nopţi de cazare) pachete au fost vândute de către un hotel de 3 stele din Jupiter.

Ca să prindă loc din timp, românii au început să reserve locuri la hoteluri pentru minivacanţa de 1 Mai imediat după Revelion, dar "vârful" a fost în perioada de început a lunii aprilie.

"Sunt, însă, şi români care aşteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanţe la mare, iar pentru că vremea se anunţă frumoasă, estimăm că un număr mare de turişti îşi vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare. Pe ultima sută de metri au fost lansate şi oferte last minute, astfel că un sejur de 3 nopţi cu mic dejun, la un hotel de 3 stele din Mamaia, poate fi cumpărat cu 375 lei camera dublă", a declarat Ştefan Necula, director de agenţie al Litoralulromanesc.ro.

În staţiunea Mamaia vor fi deschise majoritatea hotelurilor, cu excepţia celor la care se fac lucrări de modernizare, iar în celelalte staţiuni, în funcţie de cerere, au fost deschise câteva hoteluri. Mamaia, în zona de nord a staţiunii, are deja un grad de ocupare care depăşeşte 80%. "În zona de nord a staţiunii se vor deschide toate cluburile, iar în această perioadă va avea loc festivalul Sunwaves. În paralel, în perioada 27 aprilie - 1 mai, se va desfăşura şi festivalul Bonheur, tot în Mamaia", a adăugat Ştefanb Necula.

Cele mai căutate staţiuni pentru 1 Mai sunt, în acest an, Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche şi Eforie, iar cele mai goale se prefigurează a fi Saturn, urmată de Jupiter şi Eforie Sud.