Penta Investment a transferat banii pentru preluarea A&D Pharma. Mai e un pas, acordul Concurenţei

Autor: Cristina Roşca 23.04.2018

♦ Consiliul Concurenţei a anunţat la începutul lunii aprilie că pune în discuţie angajamentele fondului de investiţii Penta Investment - vânzarea a 18 farmacii sub brandul Arta - pentru a putea prelua A&D Pharma.



Tranzacţia dintre fondul de investiţii Penta Investment şi antreprenorii care au fondat grupul A & D Pharma s-a închis, mai exact cehii au transferat banii în contul acestora din urmă, potrivit surselor ZF. Valoarea totală a tranzacţiei este de circa 350-400 mil. euro, conform datelor din piaţă, însă plata se va face în etape, mai exact se va achita o sumă iniţial pentru ca apoi, în funcţie de rezultatele din următorii ani să fie plătite noi tranşe.

Pentru ca tranzacţia să fie finalizată lipseşte acordul Consiliului Concurenţei, care a anunţat la începutul lunii aprilie că pune în discuţie angajamentele fondului de investiţii Penta Investment - vânzarea a 18 farmacii sub brandul Arta - pentru a putea prelua A & D Pharma. Până la închiderea ediţiei, Concurenţa nu a anunţat că şi-a dat acordul pentru ca cel mai mare grup farma din România, cu afaceri totale de peste 1,3 mld. euro în 2016, să îşi schimbe acţionarul.