De la 6.000 de dolari la anii adolescenţei la 86 mld. dolari la vârsta de 87 de ani: cum a evoluat averea lui Warren Buffett de-a lungul timpului

Autor: Liviu Popescu 23.04.2018

Warren Buffett, 87 de ani, este unul dintre cei mai de succes investitori la nivel mondial, iar în prezent are o avere de circa 86 de miliarde dolari, ceea ce îl plasează în primele locuri în topul celor mai bogaţi oameni din lume, potrivit revistei americane Forbes.

Warren Buffet a început să-şi construiască imperiul financiar încă de la vârsta de 15 ani, când cu banii obţinuţi din vânzarea de ziare a cumpărat câteva proprietăţi imobiliare în jurul locuinţei sale.

Câteva pietre de hotar remarcabile pentru magnatul american sunt atingerea la vârsta de 30 de ani a primului milion de dolari şi spargerea pragului de 1 miliard de dolari la vârsta de 56 de ani. În 2016 Buffet şi-a adăugat 12 miliarde de dolari la avere, cel mai bine clasat miliardar în funcţie de avuţia strânsă pe parcursul unui an, potrivit Bloomberg. În prezent averea lui Warren Buffett este de jumătate din cât produce economia românească pe parcursul unui an.