A doua tranzacţie mare din farma: Ovidiu Buluc va încasa 100 mil. € pentru farmaciile Help Net şi distribuitorul Farmexim

Autor: Georgiana Mihalache 23.04.2018

Gigantul german Phoenix a cumpărat un business de peste jumătate de miliard de euro după doi ani de negocieri şi tatonări.



Omul de afaceri Ovidiu Buluc (71 de ani), cel care a pus ba­zele primului distribuitor de medicamente acum aproa­­pe trei decenii, a vân­dut busi­nessul de peste 500 de milioane de euro pe care l-a con­struit în capitalism către gigantul german Phoenix.

Tranzacţia se ridică la peste 100 mil. euro, potrivit datelor ZF.

Nemţii au cumpărat după doi ani de tatonări şi negocieri gru­pul Farm­exim ce cuprinde atât lanţul de farmacii Help Net, cât şi distri­buitorul de medica­mente Farmexim.

Tranzacţia prin care Farm­­exim trece din mâinile lui Ovidiu Buluc în cele ale Phoenix, un gigant cu activităţi în 26 de ţări, este a doua de pe piaţa farma în mai puţin de jumătate de an, după achiziţia A&D Pharma de către fondul de investiţii Penta Investment. Aceste mutări arată interesul uriaş al investi­torilor străini pentru piaţa românească.

Paradoxal, de fiecare dată reprezentanţii acestei pieţe spun că o duc foarte greu, că nu fac profituri şi statul le impune o legislaţie care nu-i avantajează.