Banca Transilvania atinge o capitalizare record de 11,8 mld. lei. Dar un broker se aşteaptă la zile agitate pe bursă

Autor: Liviu Popescu 27.04.2018
♦ Investitorii care au mizat în aprilie 2017 pe acţiunile TLV au în prezent un plus de 21% din acţiuni gratuite şi dividende.


Banca Transilvania (TLV), cel mai tran­zacţionat emitent de la bursa românească, se tranzacţionează la cel mai ridicat preţ ajustat al acţiunilor din ultima perioadă de timp, ceea ce îi oferă instituţiei de credit o capitalizare record de circa 11,8 miliarde de lei (2,5 mld. euro), potrivit datelor BVB. 

Însă evoluţia până la finele acestui an ar putea fi caracterizată de o volatilitate ridicată în con­diţiile în care banca de la Cluj va trece prin două date de înre­gistrare pentru acţio­nari, consideră un broker. „Până la finalul anului vom trece prin două date de înre­gistrare în cazul acţiu­nilor Banca Transilvania. O dată pentru dividende, în iunie, şi o dată pentru cele 10,85 acţiuni gratuite la fiecare 100 deţinute, la începutul lunii august. Mă aştept la o volatilitate ridicată în a doua parte a anului şi sper ca până la finalul lui 2018 să fie recuperate corecţiile generate de cele două operaţiuni corpo­rative“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.