Mutare de 5 mil. euro. Un grup austriac care spală lenjeriile hotelului Radisson, dar şi uniformele angajaţilor Heidi sau Agricola Bacău, a cumpărat o companie din Braşov

Autor: Cristina Roşca 08.05.2018

Grupul austriac Salesianer Miettex, activ pe segmentul spălătoriilor co­mer­ciale şi prezent pe piaţa locală de circa un deceniu, a preluat o companie de pro­fil ale cărei baze au fost puse de fa­milia de antreprenori locali Moraru din Braşov. Tranzacţia are o valoare de cinci milioane de euro şi vizează doar di­vizia de spălătorii a companiei Promar Textil din Braşov alături de brandul acesteia Kromatic.

Firma românească fondată acum circa 25 de ani are şi o divizie de pro­duc­ţie de textile, mai exact de tricotaje, printre clienţi numărându-se nume mari de la nivel internaţional, conform date­lor de pe site-ul propriu. Primele con­tracte internaţionale spre exemplu, la finalul anilor ’90, au fost cu grupul Max Mara. La ora actuală, Promar Textil are o capacitate de producţie a artico­lelor de confecţii profesionale de circa 25.000 articole pe an.