Producătorul irlandez de ciment CRH: Vrem să ne extindem în România. Ne uităm şi la achiziţii în zona materialelor de construcţii

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.05.2018

Producătorul irlandez de ciment CRH vrea să-şi extindă activitatea pe piaţa locală prin achiziţii sau prin noi investiţii, însă situaţia infrastructurii este elementul care cântăreşte cel mai mult în decizia companiei.

„Ne uităm la oportunităţi în zona materialelor de construcţii, prin achiziţii sau extinderi. La nivel mondial, CRH face tranzacţii anual, aşa că nu excludem posibilitatea uneia şi în România, în 2018 sau în 2019. Totul depinde însă de investiţiile în infrastructură“, spune Gustavo Navarro, managing director CRH România.

Toate proiectele de expansiune ale irlandezilor în România sunt însă în strânsă legătură cu starea infrastructurii. „Ne îngrijorează situaţia drumurilor din România. Nu văd o îmbunătăţire a stării infrastructurii în următorii doi ani în România, dar cred că după acest termen lucrurile vor evolua. În doi ani, va fi un adevărat boom în infrastructură aici“, spune Gustavo Navarro.

Compania are în România două fabrici, la Hoghiz şi Medgidia, alături de o staţie de măcinare la Târgu Jiu.