Cum au sfidat criza fraţii Pavăl? Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească, a ajuns la afaceri de 1,4 mld. euro, de 7 ori mai mult decât în 2008

Autor: Bogdan Alecu 14.05.2018

♦ Fraţii Pavăl au sfidat criza: pentru că au avut curaj când toată lumea se retrăgea, au reuşit să-şi majoreze businessul de şapte ori din 2008 încoace.



Dedeman a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 6,33 mld. lei (1,39 mld. euro), în creştere cu 20% comparativ cu anul ante­rior, ritm de aproape trei ori mai rapid decât estimau la începutul lui 2017 fraţii Pavăl.

Dedeman Bacău, cea mai mare companie antreprenorială din România, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a accelerat în clubul miliardarilor şi a urcat cu peste 20% pentru cel de-al patrulea an consecutiv la 6,33 miliarde de lei sau aproape 1,4 miliarde de euro, potrivit datelor companiei.

Tot anul trecut compania a împlinit 25 de ani de activitate şi a deschis magazinul din Băneasa în urma unei investiţii de 36 milioane de  euro, cel mai mare şi scump din cadrul reţelei ce a ajuns la un total de 48 de magazine.

La nivelul anului 2016 Dedeman se clasa pe poziţia a 11-a în top cele mai mari companii după cifra de afaceri, însă cu rezultatul din acest an cel mai probabil compania antreprenorială va intra în top 10.

România este una dintre puţinele ţări europene unde pe piaţa de bricolaj supremaţia este deţinută de o companie locală, şi nu de unul dintre marile lanţuri precum Kingfisher, OBI sau Leroy Merlin.