ASF a făcut radiografia vânzătorilor din piaţa asigurărilor. 36.100 de angajaţi ai asigurătorilor şi ai brokerilor vând poliţe de asigurare în România, de şase ori mai puţin decât în urmă cu cinci ani

Autor: Anelis Baciu 16.05.2018

Forţa totală de vânzări din piaţa locală a asigurărilor, respectiv angajaţi ai brokerilor şi ai companiilor de asigurări, a scăzut dra­ma­tic în ultimii cinci ani şi a ajuns la finalul anului trecut la 36.130 de persoane, arată o analiză pre­zentată de Călin Rangu, director al Direc­ţiei supraveghere intermediari din cadrul Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF), în cadrul Forumului Inter­naţional de Asigurări şi Reasigurări (FIAR) organizat de Media Xprimm.

Numărul intermediarilor de asigurări s-a redus de peste şase ori în ultimii cinci ani, în condiţiile în care la finalul anului 2012 în piaţa asigurărilor activau ca intermediari 221.255 persoane fizice. Doar anul trecut, peste 54.000 de intermediari au dispărut din registrele ASF, un factor determinant al scăderii fiind reprezentat de intrarea în faliment a companiilor Astra Asigurări şi Carpatica Asig.