Fără precedent: O companie feroviară japoneză şi-a cerut scuze în mod oficial pentru că un tren a plecat din gară cu 25 de secunde mai devreme

Autor: Alex Ciutacu 16.05.2018

O companie feroviară din Japonia a emis o scuză oficială după ce unul dintre trenurile pe care le operează a plecat din gară cu 25 de secunde mai devreme faţă de ora anunţată, potrivit Business Insider.

Scuza oficială a companiei West Japan a venit după ce unul dintre trenurile express a plecat din gara Notogawa la 7:11 şi 35 de secunde dimineaţa, în loc să plece la 7 şi 12 minute, în data de 11 mai.

Conductorul a înţeles greşit timpul de plecare şi a închis uşile trenului înainte de a fi necesar, potrivit comunicatului companiei.

Decalajul nu a afectat niciun alt program în acea zi, dar o persoană a pierdut trenul.

„Ne-am nemulţumit foarte mult clienţii prin acest lucru, şi vom face tot posibilul pentru a preveni astfel de situaţii”, a transmis compania într-o declaraţie citată de ziarul local Asahi.

Japonezii se mândresc cu punctualitatea. În noiembrie anul trecut, conducerea companiei Tsukuba Express şi-a cerut scuze pentru un tren care a plecat cu 20 de secunde mai devreme.

Obsesia pentru punctualitate a japonezilor s-a dovedit a fi mortală în trecut. În 2005, un tren a deraiat după ce conductorul a mărit viteza pentru că ar fi întârziat 90 de secunde. Peste 100 de oameni au murit în urma accidentului.