Vision Fund 2.0: SoftBank vrea să strângă încă un fond de 100 de miliarde de dolari pentru investiţii în tehnologie

Autor: Alex Ciutacu 17.05.2018

Masayoshi Son, fondatorul şi CEO-ul SoftBank, se gândeşte deja la următorul fond de 100 de miliarde de dolari pe care îl va crea – o versiune 2.0 a celui mai mare fond de tehnologie din lume, potrivit Fortune.

Antreprenorul japonez a organizat deja o serie de discuţii preliminare cu potenţialii investitori cu privire la înfiinţarea unui nou fond de investiţii în hi-tech în anul 2018, au transmis sursele citate.

Fondul ar putea atrage un bazin mai mare de ivnestitori decât primul, la care au contribuit în principal fondurile suverane ale Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite.

Un purtător de cuvânt al SoftBank a refuzat să comenteze.

Fondul ar putea fi similar ca mărime cu primul Vision Fund – de 100 de miliarde de dolari. Aproximativ 45 de miliarde de dolari din fondul anterior au fost direcţionaţi către o gamă variată de companii, de la Uber Technologies până la Nvidia.

„Nu sunt sigur unde poate găsi mai multe oportunităţi bune de investiţii”, spune Dan Baker, analist în cadrul Morningstar Investment Management Asia. „Pare foarte mult capital în plus”.

În cadrul unui eveniment din Tokyo de săptămâna aceasta, Masayoshi Son a anunţat că al doilea fond va fi lansat curând.

„Vision Fund 2 va veni cu siguranţă, e doar o problemă de timp”, spune Son. „Cândva în viitorul apropiat”.