Deputat PNL: Desfiinţarea Pilonului II transformă românii în sclavii statului pentru totdeauna

Autori: Diana Grigore , Mediafax 21.05.2018

''Desfiinţarea Pilonului II de pensii reprezintă o modalitate prin care românii sunt transformaţi în sclavi ai statului, deoarece pensia lor va depinde de aşa-zisa mărinimie a politicienilor şi nu de banii cu care aceştia au contribuit în mod real în anii în care au muncit. Alianţa toxică PSD-ALDE doreşte ca românii să fie dependenţi de partidul aflat la guvernare pentru a fi transformaţi în masă de manevră electorală. Este exact ceea ce vor să facă şi cu aceşti bani pe care doresc să îi confişte de la Pilonul II'', transmite vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Bogdan Huţucă precizează că teama coaliţiei PSD-ALDE este legată de faptul că românii, prin contribuţiile la Pilonul II de pensii, vor deveni independenţi financiar şi nu ar mai putea fi manipulaţi în campanii electorale.

''Cea mai mare teamă a alianţei socialiste aflate la guvernare este că românii ar putea deveni independenţi financiar şi că nu ar mai putea fi şantajaţi de politicieni, aşa cum se întâmplă acum. Românii independenţi financiar ar vota în funcţie de interesele reale ale naţiunii române şi nu de teama că ar putea să îşi piardă veniturile de la o lună la alta. Cei aproape 8 miliarde de euro adunate la Pilonul II demonstrează că românii sunt muncitori şi înţeleg necesitatea de a contribui la o pensie privată'', mai spune deputatul PNL Constanţa.

Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Ultimele referiri la Pilonul II de pensii au stârnit o serie de controverse, pentru că neoficial s-a spus că acest sistem ori va fi „desfiinţat”, ori ar urma să nu mai primească - de la Pilonul I - contribuţiile stabilite prin lege. Aceste contribuţii au scăzut de la 5,1% în 2017 la 3,7% în 2018, în condiţiile în care pentru 2018 erau prevăzute să crească la 6%. Iată că în noul program legislativ este prevăzută suspendarea acestor contribuţii în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2018.