Facelift Tesla Model 3: Musk promite că va fi mai rapidă decât un BMW, iar preţul de pornire va ajunge la 78.000 de dolari

Autor: Răzvan Botea 21.05.2018

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a făcut un anunţ despre caracteristicile modelului 3 produs de Tesla, spunând că aceasta va fi mai rapidă decât un BMW şi „poate bate orice maşină din aceeaşi clasă”, scrie Elon Musk pe platforma Twitter.

Într-o serie de postări pe Twitter, directorul general al Tesla a anunţat că lucrează la două versiuni separate ale modelului 3, cu două motoare, unul optimizat pentru putere şi celălalt pentru autonomie. De asemenea, a menţionat opţiunea cu tracţiune integrală „all wheel drive”.

Acesta a subliniat o serie de specificaţii: viteza maximă de 250 de km/h, poate ajunge de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 4 secunde şi are autonomie maximă de 500 de km.

Pornind de la 78.000 de dolari, preţul este aproximativ cât al unui BMW M3, dar Tesla Model 3 este cu 15% mai rapidă şi mai uşor de manevrat.

Declaraţiile lui Musk vin după ce un raport recent sugerează că modelul 3 ar putea face un pas în faţă în privinţa producţiei. Tesla s-a luptat să crească producţia modelului 3 şi să ajungă la rangul unui producător auto deja consacrat, şi nu doar o nişă din industria auto, scrie CNBC.

Un email care s-a scurs din companie, de la Musk către angajaţi, spune că este foarte robabil ca producţia modelului 3 să fie de aproximativ 500 de maşini săptămâna asta.

Dacă această predicţie se adevereşte, Tesla ar putea ajunge la o producţie de 3.500 de maşini e săptămână, în timp ce compania are un target de 5.000 de maşini săptămânal până la sfârşitul acestui trimestru.

Musk este optimist şi spune că în partea a doua a anului compania Tesla va intra pe profit, deşi previziunea celor de la Goldman Sachs este că Tesla va avea nevoie de o infuzie de capital de 10 milioane de dolari până în 2020.