Tranzacţia care ar putea schimba peisajul industriei bancare: Gigantul Barclays ar putea fuziona cu Standard Chartered

Autor: Alex Ciutacu 23.05.2018

Barclays este în discuţii cu rivalii de la Standard Chartered cu privire la o potenţială fuziune, însă nu a fost făcută nicio ofertă oficială până acum, potrivit unor surse citate de Financial Times.

Barclays a declarat pentru CNBC că nu comentează asupra raportului, în timp ce alte două surse au declarat pentru Reuters că sunt doar zvonuri şi că nu sunt interesaţi de o fuziune cu alţi creditori.

Aroganţă dusă la extrem: a cheltuit 500.000 de dolari pe o petrecere la care a venit însoţit de femei ţinute în lesă - GALERIE FOTO

 

Închisoarea unde deţinuţii sunt atât de înfricoşători încât nici gardienii nu intră. Instituţia este păzită doar la exterior de poliţişti - GALERIE FOTO

 

Stanchart a transmis că „este concentrată integral pe punerea în aplicare a strategiei actuale şi nu comentează asupra acestor speculaţii”.

Financial Times scrie că doi directori s-au întâlnit pentru a discuta potenţialele beneficii ale unei fuziuni.

Întâlnirea dintre cei doi directori a făcut parte dintr-un efort mai amplu al Barclays, prin care explorează psobilităţi prin care să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare.

Barclays este sub presiunea investitorilor de la Sherborne. Aceştia vor ca banca să îşi micşoreze unitatea de investiţii deoarece înregistrează performanţe sub aşteptări.

Sherborne deţine o participaţie de peste 5% în Barclays şi este unul dintre cei mai mari acţionari ai băncii.