„Microbuzul groazei” era asigurat la City Insurance. Asigurătorul ar putea plăti milioane de euro pentru o poliţă RCA care a costat 85 euro

Autor: Anelis Baciu 24.05.2018

City Insurance: „Am solicitat informaţiile necesare îndeplinirii obligaţiilor serviciului consular al Ambasadei României de la Budapesta”.



Microbuzul implicat în gravul accident din Ungaria în urma căruia au murit nouă români era asigurat la City Insurance prin intermediul unei poliţe auto obligatorii (RCA) care a costat 389 de lei (85 euro), potrivit informaţiilor transmise de asigurător. Poliţa avea o valabilitate de şase luni, fusese încheiată pe pe 11 ianuarie 2018 şi urma să expire pe 10 iulie 2018. Reprezentanţii companiei afirmă că a fost constituit un grup de lucru în vederea demarării procesului de despăgubire.

„Microbuzului MS90ELA  este asigurat la City Insurance S.A. cu poliţa nr. 10392742, valabilă în intervalul 11.01.2018 - 10.07.2018. A fost constituit un grup de lucru în cadrul companiei în vederea obţinerii informaţiilor necesare îndeplinirii obligaţiilor ce revin asigurătorului RCA conform legii. În acest moment se întreprind toate demersurile în cadrul grupului de lucru constituit, fiind solicitate în acest sens informaţii serviciului consular al Ambasadei României de la Budapesta”, au transmis reprezentanţi City Insurance la solicitarea ZF.