Sorin Chiriţă, City Manager Bucureşti: La noi e moca să poluezi. Zona metropolitană are 4,2 milioane de locuitori

Autori: Nicolae Oprea , Mediafax 24.05.2018

City Managerul Municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă, a spus, joi, în cadrul unei conferinţe pe tema mobilităţii urbane, că în România este „moca să poluezi”, făcând referire la lipsa unei taxe de mediu. Chiriţă a mai precizat faptul că Municipalitatea încurajează mersul pe jos pe distanţe scurte.

Sorin Chiriţă, City Manager în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a explicat, joi, în cadrul conferinţei „Viitorul Mobilităţii Urbane în România” ce măsuri trebuie luate într-un oraş precum Bucureşti, pentru o mobilitate ridicată a traficului.

„Este clar că fiecare dintre noi are treabă şi la ieşirile din Bucureşti, astfel că mobilitatea nu se referă doar la un oraş, ci este vorba de un areal extins, un areal metropolitan. Zona urbană funcţională (zona moetropolitană – n.r.) polarizează peste 4,2 milioane de locuitori ai Municipiului Bucureşti”, a declarat Sorin Chiriţă.

Potrivit managerului din cadrul Primăriei Capitalei, lipsa unei taxe de poluare a dus la creşterea numărului de maşini în Bucureşti.

„Măsurile luate de alte capitale europene au fost îmbunătăţirea transportului public, măsuri de reducere a accesului cu autoturismul în zonele centrale, piste de biciclete şi nu în ultimul rând, încurajarea populaţiei pentru o mobilitate, utilizând tansprotul public, bicicleta, şi pe distanţe scurte mersul pe jos. Numărul de autoturisme în Municipiul Bucureşti este în continuă creştere, iar una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am mai spus-o, la noi e moca să poluezi, este moca să arunci deşeuri la grămadă”, a mai precizat Chiriţă în cadrul conferinţei „Viitorul Mobilităţii Urbane în România”.