Platforma de investiţii ROCA, la a treia tranzacţie: preia 65% din Tremot, o companie apicolă din Băicoi cu afaceri de 6,5 mil. lei

Autor: Ştefan Stan 25.05.2018

♦ „Investiţia vine să rezolve dificultatea financiară a companiei şi va susţine dezvoltarea Tremot în noi domenii, precum retail şi HoReCa.“ 

♦ Reprezentanţii platformei nu au comunicat însă valoarea investiţiei, dar au spus că deţin 65% din acţiunile companiei l Modelul de business al platformei urmăreşte să preia minim 60% din firmă, dar nu 100%, iar valoarea maximă a tranzacţiilor nu depăşeşte 2 milioane de euro.



Platforma de investiţii şi management ROCA, destinată companiilor româneşti în difi­cultate, a semnat ce-a de-a treia tranzacţie, cu Tremot Dobre şi Fii din Băicoi (Prahova), unul dintre principalii jucători de pe piaţa produselor apicole, al cărui business a scăzut însă cu 65% în ultimul an.

Tremot Dobre şi Fii, înfiinţată în 1992, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 6,5 milioane de lei faţă de 18,7 milioane de lei în 2016, în timp ce pierderile s-au redus de la 4 la 1 milion de lei, potrivit datelor de la mfinante.ro.