Dezvăluire surprinzătoare: Fondul de investiţii american care controlează Fondul Proprietatea în România este finanţatorul din umbră al clubului AC Milan, iar acum se pregăteşte să-l salveze din nou, pentru că proprietarul chinez nu mai poate să-şi plătească datoriile

Autor: Ştefan Stan 26.05.2018

Elliott Management, unul dintre cele mai puternice firme de investiţii din lume, se pregăteşte să ofere finanţare adiţională pentru a susţine clubul de fotbal AC Milan, în condiţiile în care proprietarul chinez se luptă să îşi achite datoriile, scrie Bloomberg.

Fondul american, care l-a împrumutat deja pe Li Yonghong, proprietarul AC Milan, cu peste 300 de milioane de euro pentru a finaliza achiziţia clubului anul trecut, este gata să suplimenteze capitalul pentru a ajuta echipa să rezolve o dispută cu UEFA, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

UEFA a decis pe 22 mai că AC Milan a încălcat regulile de fair-play financiar, din cauza incertitudinilor legate de eforturile echipei de refinanţare a împrumutului acordat de Elliott.

Acum, AC Milan riscă amenzi, restricţii impuse la dimensiunea echipei, limite la transferul de jucători şi chiar o posibilă interdicţie în competiţia europeană. 

Marco Fassone, CEO-ul AC Milan, a spus că echipa se pregăteşte să strângă capital proaspăt în valoare de încă 40 de milioane de euro, şi că se pregăteşte să ofere un răspuns îngrijorărilor UEFA.

După decizia UEFA de pe 22 mai, Fassone a spus că a fost surprins de mişcare, pentru că s-ar fi aşteptat să îi ofere un deal. ”De la adoptarea legilor de Financial Fairplay, mereu i s-a oferit o înţelegere clubului în situaţii asemănătoare.”

Prin finanţarea de ultim minut, fondul de investiţii al miliardarului Paul Singer a avut un rol decisiv în -l ajuta pe Li să strângă cele 740 de milioane de euro necesare pentru achiziţia echipei de fotbal de la firma de investiţii a lui Berlusconi, în 2017. 

Potrivit unor surse din piaţă, Li ar fi refuzat până acum mai multe oferte de vânzare a clubului pentru 400 de milioane de euro. AC Milan a angajat pe Merrill Lynch la începutul anului pentru refinanţarea datoriei clubului. 

Elliott Managmenet este prezent pe piaţa din România prin Fondul Proprietatea, unul dintre cei mai activi investitori.