Avon a înregistrat rezultate stabile în 2017. „Suntem un business matur şi orice punct câştigat sau securizat în materie de cotă de piaţă necesită un efort mult mai mare“

Autor: Cristina Roşca 01.06.2018

♦ Pe piaţa din România, Avon este lider, cu vânzări de circa 120 mil. euro anual, pe o piaţă pe care jucătorii o estimează la 800 mil. euro şi care se află pe un trend ascendent.



Industria de cosmetice a fost unul dintre beneficiarii majorării veniturilor mici şi medii din ultimul an, ceea ce a con­tribuit atât la creşterea numărului de unităti vândute, cât şi a valorii co­şu­lui de cumpărturi, spune Andreea Moldovan, executivul care a preluat de la începutul anului conducerea Avon Cosmetics România.

Ea a revenit în ţară după ce în ultimii şase ani a administrat operaţiunile companiei pe alte pieţe internaţionale. Din noua funcţie, Andreea Moldovan coordonează activitatea Avon în România, Republica Moldova, Bulgaria, Albania şi Macedonia. Valoarea totală a operaţiunilor coordonate la nivelul noii regiuni depăşeşte 150 milioane dolari (130 mil. euro).