Cine a câştigat din creşterea consumului: Îmbuteliatorul Coca-Cola a ajuns la un profit net de 337 mil. lei, cel mai mare din istorie, cu o marjă de 15%

Autor: Mădălina Dediu Panaete 05.06.2018

Coca-Cola HBC România, cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare de pe plan local, a ajuns anul trecut la un profit net de 337,9 milioane de lei (aproape 74 mil. euro), în creştere cu 21% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Astfel, compania a ajuns la un nivel record al profitului, depăşind chiar câştigurile înregistrate în anul 2008, un an de referinţă pentru businessurile din România.

Totodată, marja de profit a îmbuteliatorului a ajuns la 15%, cea mai mare din ultimul deceniu şi jumătate, conform datelor ZF.

Evoluţia marjei de profit anul trecut vine în condiţiile în care businessul companiei a bătut pasul pe loc anul trecut, la mai bine de 2,2 miliarde de lei ( circa 486 mil. euro).

În România, gigantul Coca-Cola HBC deţine trei fabrici, la Ploieşti, Vatra Dornei şi Timişoara, şi peste 70.000 de clienţi, de la mici chioşcuri până la marile magazine şi restaurante.

Grupul Coca-Cola HBC, care activează în 28 de ţări, este controlat de către Kar-Tess Holding (23% din acţiuni), o companie deţinută de familia David-Leventis,  şi de către The Coca-Cola Company (23% din acţiuni). Grupul a avut anul trecut venituri de peste 6,2 miliarde de euro.