Rezidenţialul, vedeta pieţei imobiliare. Managerii din construcţii avertizează: „Nu e suficient să ridici un bloc, e nevoie şi de şcoală şi de infrastructură”

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.06.2018

♦ Aproape 4.000 de locuinţe noi au fost finalizate anul trecut în Bucureşti, iar interesul dezvoltatorilor imobiliari este în continuare la cote maxime, în condiţiile în care peste 10.000 de locuinţe se află în construcţie doar în câteva proiecte de mari dimensiuni din Capitală.



Cu toate acestea, locuitorii care aleg să-şi cumpere locuinţe în aceste complexuri sunt nevoiţi să se folosească de o infrastructură de servicii existente, de multe ori, încă din anii comunismului. Investiţiile în grădiniţe, şcoli, clinici medicale şi alte servicii necesare locuitorilor se fac într-un ritm considerabil mai lent decât cele în locuinţe şi astfel se ajunge în situaţia în care şcolile sunt de multe ori supra-aglomerate, iar drumurile de acces în ansambluri sunt dezastruoase.

„Nu e suficient să ridici un bloc, e nevoie şi de şcoală şi de infrastructură. Cred că rezidenţialul îşi va continua creşterea încă cel puţin trei ani de acum înainte, iar anul acesta, dintre toate sectoarele, cel rezidenţial va înregistra cea mai mare creştere”, spune Gustavo Navarro, directorul general al producă­torului de ciment CRH România.