Valentin Morar, dezvoltator imobiliar din Arad: Costurile cu manopera în construcţii au crescut cu cel puţin 30% în ultimul an şi jumătate

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.06.2018

Grupul de companii imobiliare Wallberg Properties, controlat de antreprenorul arădean Valentin Morar, spune că forţa de muncă în construcţii este tot mai greu de găsit şi în vestul ţării, iar cheltuielile au crescut mult în ultimele luni. Wallberg Properties a finalizat luna aceasta proiectul mixt Arad Plaza, cu locuinţe şi birouri.

„A fost foarte greu să găsim forţa de muncă pentru proiectul din Arad. Costurile cu manopera au crescut cu cel puţin 30% în ultimul an şi jumătate”, spune Valentin Morar, proprietarul şi CEO-ul grupului Wallberg Properties.

Proiectul Arad Plaza este alcătuit din 107 de apartamente şi 1.200 de metri pătraţi de birouri, proiectul fiind conceput să aibă integrate apartamente şi spaţii office, astfel încât cei care închiriază birouri să-şi poată cumpăra şi o locuinţă în aceeaşi clădire. Investiţia în Arad Plaza a fost de circa nouă milioane de euro, sumă în care intră şi costurile cu terenul, cumpărat în 2007. Patru milioane de euro au fost bani obţinuţi de la Garanti Bank, restul fiind banii dezvoltatorului. În total, proiectul are o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi construiţi.

Wallberg Properties a mai dezvoltat în Arad un proiect rezidenţial tip boutique (de mici dimensiuni) cu 16 apartamente – Bourgeoise Residence. În Braşov, are în construcţie ansamblul Sunnyville, cu 320 de apartamente, din care 83 au fost finalizate, urmând ca întregul complex să fie gata în toamnă, iar în Cluj-Napoca a finalizat un proiect de vile. De asemenea, dezvoltatorul va demara construcţia pentru o mie de apartamente în Timişoara, în patru blocuri turn cu parter şi 15 etaje.