Indicele bursier BET-FI, cea mai bună săptămână din ultimii doi ani: plus 3,8%

Autor: Liviu Popescu 18.06.2018

Indicele BET-FI, care urmăreşte cele cinci societăţi de investiţii financiare plus acţiunile Fondului Proprietatea, a urcat cu 3,8% în intervalul 10-15 iunie. Aceasta este cea mai bună evoluţie înregistrată de BET-FI din 2016 până în prezent.

Principalul impuls pentru evoluţia indicelui BET-FI a fost evoluţia acţiunilor SIF Moldova, care s-au apreciat cu 9,4% săptămâna trectă. În plus, acţiunile SIF Banat-Crişana s-au apreciat cu 8,9%. De asemenea, şi acţiunile SIF3 s-au apreciat săptămâna trecută, creşterea fiind de 4,6%.

Pe de altă parte, indicele BET s-a confrunat cu o scădere de 7,3% în luna mai, înregistrând în primele cinci luni ale anului un avans total de 4,2%. Şeful Bursei, Adrian Tănase, spune că piaţa nu are adâncime din cauza unei comunităţi de investitori slab dezvoltate.

„Creşterea robustă din prima parte a anului a păstrat bursa de la Bucureşti pe plus la finalul primelor cinci luni. însă luna mai, ca urmare a unor factori de incertitudine atât interni cât şi externi, ne-a arătat că pieţei locale de capital îi lipeseşte adâncimea în astfel de perioade“.