Cea mai bună reacţie a unui angajat concediat.Şi-a deschis o afacere chiar in ziua in care a fost concediată

Autor: Andra Stroe 23.06.2018

Oamenii au reacţii foarte diferite atunci când sunt nervoşi. Unii sparg farfurii, alţii plâng, însă unii aleg să îşi canalizeze furia în ceva util. 

Aşa a procedat Melissa Ben-Ishay, o tânără din SUA, când a fost concediată din poziţia de asistent media pe care o ocupa în cadrul companiei Deutsch Inc. Furioasă, a plecat acasă şi s-a apucat să prepare o tavă de brioşe, care s-a transformat, în scurt timp, în Baked by Melissa (Coapte de Melissa), un lanţ de cofetării care face livrări pe tot teritoriul SUA.

“Eşti capabilă să faci orice îţi propui”, a încurajat-o tatăl său, când antreprenoarea şi-a pierdut jobul. Aşadar, tânăra, pe atunci în vârstă de 24 de ani, s-a decis să îşi deschidă propria afacere şi, în ciuda faptului că nu lucrase niciodată ca brutar profesionist şi nu luase nici măcar o lecţie de gătit, ea a realizat că este nevoie de profesionalism pentru a face o impresie bună şi pentru a-şi câştiga clienţi fideli. Avea nevoie, de asemenea, de un nume şi de un logo. Rudele s-au decis să o ajute, iar unul dintre prietenii săi din copilărie a realizat logo-ul companiei, o brioşă cu cravată.

Businessul său a prins avânt peste noapte, aşa că nu a avut timp să îşi facă un plan. “Am profitat de orice oportunitate. A trebuit să învăţ să cumpăr ingrediente în vrac şi să fac angajări”, povesteşte antreprenoarea. A realizat fotografiile pentru site-ul companiei acasă, şi tot în apartamentul său din Murray Hill a început să prepare torturile pe care le livra personal, călătorind cu metroul. De multe ori, părinţii săi veneau la sfârşit de săptămână să o ajute. Mama sa împacheta prăjiturile, iar tatăl său se ocupa de livrări. Mai târziu, un restaurator, Danny Omari, a ajutat-o ​​pe Ben-Ishay să îşi deschidă primul magazin în SoHo.

Citiţi continuarea AICI