Angajaţii celui mai mare operator hotelier din lume se revoltă: Peste 20.000 de angajaţi ai Marriott se anunţă la proteste împotriva abuzurilor şi a violenţei în companie

Autor: Alex Ciutacu 27.06.2018

Mai mulţi angajaţi ai Marriott International, printre care şi cameriste şi alţi angajaţi ai hotelurilor, desfăşoară astăzi un protest masiv, potrivit Fortune.

Muncitorii sindicalizaţi ai lanţului hotelier vor intra în negocieri contractuale şi susţin că rolul protestelor este de a aduce în lumina publică abuzuri sexuale şi violenţă la locul de muncă.

Mii de oameni iau parte la cel mai mare protest din industrie, în Honolulu, San Francisco, Boston, Los Angeles, Seattle, Philadelphia, San Diego şi San Jose.

Muncitorii nesindicalizaţi au anunţat că vor lua şi ei parte la demonstraţii ca semn de solidaritate.

Peste 20.000 de angajaţi ai Marriott sunt reprezentaţi de sindicatul Unite Here. În contextul în care negocierile de contracte se apropie, contractele a 12.000 de angajaţi se vor termina până la sfârşitul anuui, spune secretarul de presă al sindicatului Unite Here, Rachel Gumpert pentru USA Today. „Este un moment incredibil de exprimare publică ceea ce întâlnim acum faţă de Marriott”, spune Gumpert.

„Nu cred că Marriott vrea un mediu de lucru ostil, dar câteodată trebuie să forţezi oamenii pentru a face lucrul potrivit”, spune D. Taylor, preşedintele Unite Here.

Un purtător de cuvânt al Marriott a refuzat să comenteze pe baza problemelor ridicate de sindicat. „În timp ce procesul de negociere înaintează, Unite Here şi câţiva dintre membri sindicatului vor iniţia demonstraţii pentru a-şi exprima perspectivele cu privire la probleme importante. Marriott este o companie care apreciază contribuţiile tuturor asociaţiilor şi respectăm dreptul oamenilor de a-şi exprima opiniile”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei pentru USA Today

Marriott a devenit cel mai mare lanţ hotelier din lume în 2016, prin achiziţia Starwood pentru 13,6 miliarde de dolari. Peste 30 de branduri precum Ritz-Carlton, Westin şi Sheraton, sunt acoperite de tutela Marriott International care are în total peste 1,2 milioane de camere în 127 de ţări şi teritorii.