Lovitură dură pentru Simona Halep: Numărul 1 mondial a fost criticată de Chris Evert, o emblemă a tenisului feminin, după eliminarea de la Wimbledon: „Parcă nu au foame de rezultate"

Autori: Mihaela Măncilă , Mediafax 10.07.2018

Simona Halep a fost eliminată de la Wimbledon de taiwaneza Su-Wei Hsieh în turul trei, 6-3, 4-6, 5-7, iar numărul 1 mondial s-a plâns la final de suprasolicitarea fizică, dar şi psihică. După ce au auzit declaraţiile româncei, mai multe foste jucătoare mari din circuitul feminin au reacţionat.

Martina Navratilova a fost prima care a avut un cuvânt de spus la explicaţia dată de Simona Halep după eliminarea de la Wimbledon. Navratilova s-a dat cu capul de masă, în direct la BBC, şi i-a blamat discursul Simonei prin declaraţii precum: „Înţeleg că e mai dificil acum şi că a jucat multe finale în ultima perioadă, bla, bla, bla...”.

A doua fostă tenismenă, care a pus-o la zid pe Halep, este Chris Evert. A făcut o paralelă între perioada în care ea se afla în circuit şi cea din prezent, iar, evident, Evert susţine că mentalitatea jucătoarelor din prezent s-a schimbat în rău: ”Înainte, jucătoarele nu câştigau un Grand Slam pentru ca apoi să spuna 'Ok, acum mă relaxez'. Căutau să mai câştige încă unul. Campioanele au capacitatea de a câştiga un turneu, iar a doua zi pot uita asta şi o iau de la capăt. Folosesc acel trofeu ca un punct de pornire. Nu ştiu ce se întâmplă acum, parcă nu au foame de rezultate", a spus Evert, pentru ESPN.

Halep a anunţat, într-o conferinţă de presă, că doreşte să nu se mai gândească pentru trei săptămâni la tenis, dar după pauza prelungită va lua startul la Cincinnati şi Rogers Cup, pe hard.