Cât ai fi câştigat dacă ai fi lăsat 1.000 de dolari pe mâna „Oracolului din Omaha”, Warren Buffett

Autor: Alex Ciutacu 12.07.2018

Primii investitori în unele dintre cele mai mari companii din lume, precum Apple, Facebook, Amazon, Walmart, Berkshire Hathaway sau Netflix, au cumulat sume impresionante în urma evoluţiilor peste aşteptări din ultimii ani, potrivit Business Insider.

Publicaţia a analizat evoluţia preţurilor acţiunilor acestor companii, pe baza datelor oferite de Yahoo Finance, şi a descoperit cum ar fi evoluat o investiţie iniţială de 1.000 de dolari.

Pentru companiile care au lansat IPO-ul sau care au fost fondate după 1980, a fost folosit IPO-ul drept punct de start, iar pentru companiile mai vechi, tot valoare din anii 80 a fost punctul de plecare.

În cazul fondului Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett, o investiţie de 1.000 de dolari în decembrie 1980 ar fi ajuns astăzi la 970.000 de dolari.

Acţiunile Berkshire Hathaway, valorau joi înainte de deschiderea bursei americane 288.481 de dolari pe bursa din New York, la o capitalizare de piaţă de 473 de miliarde de dolari.

Compania din Omaha, Nebraska deţine companii precum Geico, Clayton Homes and Dairy Queen şi deţine participaţii în Coca-Cola şi American Express.