Reacţie agresivă a pieţelor: Acţiunile gigantului Broadcom s-au prăbuşit cu aproape 15% după ce compania a anunţat o achiziţie de 19 miliarde de dolari contestată de analişti

Autor: Alex Ciutacu 12.07.2018

Acţiunile Broadcom au suferit cel mai mare declin din istoria companiei astăzi, după ce compania a anunţat că va cumpăra producătorul de software CA Technologies pentru suma de 18,9 miliarde de dolari, o tranzacţie care a şocat mulţi analişti, aceştia susţinând că nu înţeleg raţionamentul stratetgic ori financiar al tranzacţiei, potrivit Bloomberg.

„Ne confruntăm cu reacţia investitorilor şi cu o surpriză neaşteptată”, spune analistul Vijay Rakesh de la Mizuho Securities pentru publicaţia americană.

Acţiunile Broardcom se tranzacţionau la ora 20.00 pe Nasdaq la valoarea de 207,8 dolari per acţiune, în scădere cu 14,6% de la începutul zilei, la o capitalizare de piaţă de 105 miliarde de dolari.

După un deceniu de tranzacţii care au fost primite pozitiv de piaţă, CEO-ul companiei are de dat explicaţii investitorilor cu privire la ultima tranzacţie. Achiziţia CA reprezintă un salt într-o zonă total diferite de electronice.