Noua ofertă de preţ de la Alro a provocat reacţii: investitorii mici şi-au retras un sfert din ordinele de cumpărare

Autor: Liviu Popescu 16.07.2018

Prima şedinţă bursieră cu noul prospect de vânzare de acţiuni al Alro Slatina (ALR) a luat prin surprindere brokerii în condiţiile în care investitorii de retail au retras vi­neri un sfert din ordinele plasate, astfel că valoarea subscrierilor aproape s-a înjumătăţit la circa 19 mil. lei.

O primă reacţie a investitorilor mici pe care brokerii nu o anticipau mai ales în contextul în care intermediarii ofertei au diminuat preţul de subscriere şi au aplicat discountul de 7% pe toată perioada rămasă din ofertă, adică până joi 19 iulie.

Cu patru şedinţe rămase din vânzarea de acţiuni a Alro Slatina, brokerii consideră însă că noile amendamente la prospectul producătorului de aluminiu ar putea impulsiona investitorii de retail, iar mulţi dintre aceştia ar putea suplimenta subscrierile dat fiind faptul că pentru al doilea plasament nu mai există pragul minim de 100 de acţiuni subscrise.

„Modificările aduse la oferta de vânzare de acţiuni Alro pot aduce un interes mai mare din partea investitorilor de retail. Atât scăderea preţului maxim, cât şi acordarea discountului de 7% pe toată perioada ofertei pot fi factorii care să impulisioneze şi investitorii de retail. Va conta foarte mult ce se întâmplă zilele acestea cu preţul pe piaţa principală“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.