Berlinul îl acuză pe Donald Trump că vrea divizarea UE: Germania nu se mai poate baza total pe SUA

Autor: Mihai Draghici 16.07.2018

Preşedintele american, Donald Trump, vrea destrămarea Uniunii Europene, acuză Guvernul de la Berlin, avertizând că Germania nu se mai poate baza în totalitate pe Statele Unite în materie de securitate.

"Preşedintele SUA, Donald Trump, provoacă, urmăreşte destrămarea Uniunii Europene", a declarat luni Michael Roth, secretar de stat în Ministerul german de Externe responsabil de Afaceri europene.

"Donald Trump ne-a catalogat drept adversari, noi nu vedem lucrurile în acest fel. UE nu trebuie să ignore afirmaţiile neadevărate şi neconstructive ale preşedintelui SUA. Europa trebuie să ajungă la un nivel necesar al unităţii pentru a fi luată în serios. Nemulţumirile individuale nu vor ajuta", a subliniat Michael Roth, citat de ediţia germană a agenţiei Reuters.

La rândul său, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a remarcat că disensiunile între SUA şi UE s-au accentuat "de la începerea mandatului preşedintelui Donald Trump".

"Europa trebuie să devină suverană şi să aibă încredere în sine. Nu ne mai putem baza în totalitate pe Casa Albă", a afirmat Heiko Maas, citat de publicaţia Westdeutsche Allgemeine Zeitung.