Cerealcom Dolj i-a adus lui Mihai Anghel afaceri de 162 mil. euro în 2017, minus 16%

Autor: Roana Rotaru 27.07.2018

Cerealcom Dolj, unul dintre cei mai mari producători agri­coli şi traderi de cereale din România, un business de­ţinut de antreprenorul Mihai Anghel, a încheiat anul 2017 cu afaceri de circa 738 mil. lei (162 mil. euro), în scădere cu 16% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

Grupul de firme Cerealcom exploatează o suprafaţă de circa 25.000 de hectare şi tranzacţionează circa 1 milion de tone de cereale pe an, atât din producţia proprie, cât şi de la alţi fermieri.

„Având posibilitatea de a transporta marfa direct la destinaţie, Cerealcom deserveşte clienţi din ţări din Africa de Nord şi din Orientul Mijlociu şi Apropiat, precum Iordania, Egipt, Liban, Maroc sau Turcia“, susţin repre­zentanţii companiei.  

Cerealcom deţine silozuri cu o capacitate de stocare de peste 500.000 de tone de cereale, amplasate în sud-vestul României, dar şi în portul Constanţa, unde traderul are o capacitate de depozitare de 100.000 tone, care permite încărcarea navelor de mare tonaj.

În 2017, Mihai Anghel a achiziţionat un siloz cu o ca­pa­citate de stocare de 57.000 tone în Topolovăţul Mare, de la Cerealcom Timiş, un siloz pe care l-a consolidat, reabilitat şi renovat la sfârşitul anului trecut.

Până la încheierea ediţiei, Mihai Anghel nu a putut fi contactat pentru comentarea rezultatelor companiei.