BRD, a treia bancă, are cel mai profitabil prim semestru din ultimul deceniu: 766,7 mil. lei

Autor: Claudia Medrega 03.08.2018

BRD-Soc Gen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în primul semestru (S1) din acest an un profit net de 766,7 mil. lei, în creştere cu 2,2% faţă de câştigul raportat pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta este cel mai profitabil prim semestru din ultimul deceniu pentru banca românească cu capital francez.

Rezultatul a fost influenţat în principal de creşterea venitului net, în contextul dobânzilor favorabile din piaţă şi al volumelor în creştere, precum şi de ajustarea costului riscului. 

„În S1/2018, performanţa comercială a rămas ro­bustă, în special pe segmentul retail, după cum arată volu­mele mai mari de credite şi depozite şi numărul de tranzacţii în creştere, ceea ce a generat o profitabilitate solidă. Pe viitor, BRD îşi va păstra angajamentul de finanţare a eco­no­miei româneşti printr-o ofertă bine adaptată şi va continua să îşi rafineze modelul de afaceri pentru a asigura o creştere sustenabilă“, a declarat François Bloch, directorul general al BRD-SocGen. Venitul net bancar al BRD-SocGen a urcat la sfârşitul primului semestru din acest an până la 1,44 mld. lei, cu 11,5% peste nivelul din S1 2017. Stocul de credite nete a ajuns la 28,4 mld. lei, în creştere cu 3,2% faţă de S1 2017 şi cu 2% peste nivelul de la finele anului trecut.