Premieră mondială: Cea mai mare bursă din lume lansează o piaţă pe care se poate tranzacţiona bitcoin

Autor: Răzvan Botea 03.08.2018

Intercontinental Exchange (ICE), compania care deţine Bursa de la New York (New York Stock Exchange – NYSE) a anunţat că va lansa o piaţă dedicată monedei virtuale bitcoin şi va forma o nouă companie a cărei misiune va fi de a face din bitcoin un instrument financiar la scara largă, potrivit CNN.

ICE a făcut anunţul vineri, spunând că noua platformă ce va fi denumită „Bakkt” a fost dezvoltată în parteneriat cu nume grele precum Microsoft sau Starbucks.

Produsul va fi lansat în noiembrie, aşteptând în acest moment aprobarea autorităţilor.

„Bakkt este construit pentru a servi clienţilor din zona instituţiilor, a comerţului sau din zona consumatorilor prin participarea în tranzacţionarea activelor digitale, promovând în acelaşi timp eficienţa, seuritatea şi utilitatea acestora. Colaborăm pentru a construi o platformă deschisă care ne va ajuta să deblocăm potenţialul activelor digitale în pieţele globale şi în comerţ”, a spus Kelly Loeffler, CEO-ul Bakkt.

Bakkt nu va fi doar o platformă pe care se va tranzacţiona Bitcoin. Scopul pieţei nou înfiinţate va fi de a ajuta activele digitale să evolueaze în instrumente financiare de larg consum.

Conducerea Bakkt spune că bitcoin are potenţialul de a deveni o valută care să devină principalul instrument pentru plăţile internaţionale: „Bitcoin ar simplifica într-un mod miraculos mişcarea banilor la nivel global. Are potenţialul de a deveni prima monedă internaţională”.

Preţul monedei virtuale bitcoin a cunoscut fluctuaţii puternice de-a lungul timpului, iar în urma anunţului celor de la Bursa de la New York, acesta a crescut de la 7.282 de dolari la 7.503 dolari, pe platforma de schimb Bitfinex.