Răspunsul Olguţei Vasilescu pentru Iohannis: Salariile şi pensiile au crescut. Îl aşteptăm la vot

Ziarul Financiar 04.08.2018

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, l-a criticat pe şeful statului, după ce acesta a afirmat că majorarea pensiilor şi salariilor este o păcăleală, spunând că românii ştiu de fapt ce măsuri au luat PNL şi PDL atunci când au avut guvernarea şi văd realităţile de azi.

"Au crescut pensiile şi salariile. Pensia minimă a crescut cu 60%, celelalte pensii cu 35%. A crescut salariul minim, salariile a 93% dintre bugetari au crescut cu legea salarizării. Mai spune preşedintele că oamenii sunt luaţi de poliţie dacă spun mesaje anti-PSD. Cei din administraţie sunt obligati să şteargă înjurăturile de pe bloguri, i se pare normal să circule maşini cu înjurături? Să spună că sunt forme de exprimare mesajele obscene? Preşedintele Iohannis a întărit ce scria pe maşina acelui individ", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

"Preşedintele Iohannis încearcă să aibă <<guvernul meu>> cum a mai încercat şi data trecută când a şi reusit, vă aduceţi aminte scenariul Colectiv. Spune: <<spuneţi oamenilor că ştiţi să guvernaţi, de parca românii nu ar trai în ţara asta şi nu ştiu cum conduce PNL şi PDL, care au tăiat salariile (...) Îl aşteptăm la vot şi cred că imaginea când apare lângă Orban, Turcan şi Blaga e o fotografie pe care să o folosească în campania electorală", a mai spus ministrul Muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, sâmbătă, la şedinţa PNL guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor este o păcăleală.

"O să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Pot să spun de la început că situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva şi mi-aş dori tare mult să mă adresez şi să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem şi acolo. (...) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupţie. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă altceva şi au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile şi pensiile", a declarat Klaus Iohannis.