Comisia Europeană a aprobat 59 mil. euro pentru transportul fluvial din România

Autor: Laurentiu Cotu 08.08.2018
Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a anunţat marţi că a aprobat investiţii de 59 milioane euro pentru transportul fluvial din România, respectiv pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă.

„59 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă.

Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanţa, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României.

Lucrările vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, în paralel cu îmbunătăţirea gradului de siguranţă a navigaţiei şi creşterea nivelului de protecţie a zonelor limitrofe în caz de inundaţii.

Cele două canale de navigaţie fac parte din reţeaua transeuropeană de transport, secţiunea ce leagă fluviile Rin şi Dunăre.

Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021“, se arată într-un comunicat de presă al comisarului european Corina Creţu, remis MEDIAFAX.