Lovitură pentru Uber: New York este primul oraş major care impune o limită pe numărul de maşini Uber şi Lyft care au voie să intre în circulaţie

Autor: Alex Ciutacu 10.08.2018

New York devine primul oraş american care limitează numărul de vehicule ce pot fi înscrise în aplicaţii de ride-sharing precum Uber şi Lyft şi cere companiilor să le plătească şoferilor un salariu minim fix, potrivit CNN.

Schimbările la nivel de reglementare în New York, cea mai mare piaţă americană pentru Uber, ar putea furniza un model pentru alte oraşe care doresc să limiteze sau să controloze evoluţia pieţei de sharing,  în contextul traficului congestionat.

Pachetul legislativ aprobat miercuri de Consiliul Oraşului a cerut, printre alte lucruri, ca un an să nu se mai elibereze licenţe noi pe vehiculele înscrise în aplicaţiile de sharing, ca o variantă pentru decongestionarea traficului. De asemenea, oficialii asigură şoferii că vor câştiga cel puţin 17,22 dolari per oră.

Susţinătorii noii iniţiative legislative, printre care şi primarul Mayor Bill de Blasion, spun că decizia va ajuta traficul şi va îmbunătăţi veniturile. Însă criticii spun că decizia poate bloca piaţa.

„Aceste reduceri la nivel de transporturi vor trimite new-yorkezii înapoi într-o era unde se chinuie să găsească o cursă, în special pentru comunităţile de culoare şi pentru periferii”, spune Joseph Okpaku, vicepredeşinte de politici publice, în cadrul unei declaraţii. „Nu ne vom opri niciodată din a lucra pentru a ne asigura că cetăţenii au acces facil la transport în toate zonele”.