Mutare surpriză: Compania aeriană românească Blue Air şi-a schimbat numele şi forma de organizare juridică

Autori: Alina Botezatu , Mediafax 09.08.2018

Blue Air şi-a modificat forma de organizare juridică din Societate cu Răspundere Limitată (SRL) în Societate pe Acţiuni (SA). De asemenea, numele companiei, Blue Air - Airline Management Solutions SRL, a fost, la rândul său, schimbat în Blue Air Aviation, arată un comunicat transmis joi de companie.

„Prin decizia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 3 august 2018, Blue Air şi-a schimbat forma de organizare juridică din SRL. în SA. Pentru a marca acest pas, am ales şi un nume nou, care ne redefineşte mai bine identitatea: Blue Air Aviation”, a declarat Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air.

Schimbarea anunţată de Blue Air face parte din strategia companiei de a-şi consolida poziţia şi de a deveni un puternic operator aerian paneuropean. Tudor Constantinescu, directorul comercial al Blue Air, a subliniat că „în continuare, ne propunem să arătăm că suntem o companie solidă”.

Blue Air estimează pentru 2018 peste 5,5 milioane de pasageri şi o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, ambii indicatori în creştere cu 10% faţă de anul trecut. În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depăşind, în premieră, compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportaţi, statut pe care şi l-a menţinut de-atunci până în prezent. Compania are aproximativ 1.500 de angajaţi, dintre care peste 800 sunt personal navigant.