Sancţiune dură de la ANPC: Bancpost trebuie să înapoieze dobânzile pentru creditele cedate în Olanda. Banca contestă în instanţă decizia

Ziarul Financiar 10.08.2018

♦ Creditele nu sunt incluse în tranzacţia cu Banca Transilvania ♦ Bancpost susţine că, în orice situaţie, obligaţia de restituire a anumitor sume de bani nu va putea fi reţinută în sarcina băncii, ci doar pe seama cesionarului, care a încasat sumele ♦ Integrarea Bancpost în Grupul Financiar BT continuă şi nu este afectată de recentele decizii ale ANPC în legătură cu statutul clienţilor ex-Bancpost (externalizaţi către entităţi din afara ţării), potrivit Bancpost.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Con­sumatorului (ANPC) a amendat Bancpost cu 150.000 lei şi a dispus returnarea către clienţii băncii a tuturor dobânzilor percepute în perioada 2008-2018, pentru un portofoliu de credite cesionate de Bancpost către societăţi din Olanda. Aceasta este cea mai drastică măsură a ANPC faţă de o bancă comercială de până acum. Integrarea Bancpost în urma preluării de către Banca Transilvania este aflată în curs.