Incidentele continuă în Piaţa Victoriei: Mai mulţi protestatari au fost scoşi cu targa din mulţime. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Ziarul Financiar 10.08.2018

Pentru a elibera bulevardul Aviatorilor (zona din faţa Guvernului), jandarmii au folosit gaze lacrimogene, mare parte din protestatarii prezenţi în Piaţa Victoriei fiind afectaţi de aceste sprayuri.

Şapte protestatari, prezenţi în Piaţa Victoriei, au avut nevoie de intervenţia medicilor, după ce li s-a făcut rău. De asemenea, jandarmii au fost nevoiţi să folosească şi gazele lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat cu obiecte în forţele de ordine.

Mai mulţi protestatari au fost scoşi cu targa din mulţime, după ce li s-a făcut rău, martorii declarând că gazele lacrimogene folosite de către jandarmi ar fi cauza. Din cauza acesor sprayuri, unui cameraman al unei televiziuni i s-a făcut rău.

Din cauza protestelor din Piaţa Victorie, traficul a fost deviat pe Şoseaua Kiseleff, de la intersecţia cu Ion Mincu. Alte restricţii sunt: pe bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Lascăr Catargiu de la Piaţa Romană, breteaua Iancu de Hunedoara către Piaţa Victoriei, strada Paris şi breteaua de acces către Piaţă de la intersecţia cu bulevardul Ion Mihalache, arată Brigada Rutieră.

La ora transmiterii ştirii, mai mulţi protestatari încearcă să forţeze gardul Guvernului, îmbrâncindu-se cu jandarmii.