Unul din protestatarii ridicaţi de jandarmi din Piaţa Victoriei avea un dispozitiv cu electroşocuri

Ziarul Financiar 10.08.2018

Unul dintre protestatarii ridicaţi, vineri, de jandarmi din Piaţa Victoriei avea un dispozitiv cu electroşocuri, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei. 

34 de manifestanţi şi doi jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidentele de la manifestaţia din faţa Guvernului, au anunţat oficialii ISU Bucureşti-Ilfov.

Un jandarm a fost transportat la spital cu suspiciune de fractură la degetul mâinii drepte, iar altul, cu escoriaţii la o mână, a refuzat transportul la unitatea spitalicească.

Cele mai frecvente acuze ale persoanelor care au fost în grija pompierilor SMURD au fost lipotimiile şi iritaţii ale ochilor sau iritaţii de căi aeriene, precizează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

În total, două persoane au vrut să fie transportate la spitale, pentru investigaţii.

Pentru câteva zeci de minute, au existat îmbrânceli între manifestanţi şi forţele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu pietre, sticle şi alte obiecte către jandarmi, aceştia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare.