Compania Blue Air zboară spre 5 mil. pasageri şi afaceri de 430 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 16.08.2018
Blue Air, cea mai mare companie ae­riană românească, cu afaceri de 412 mil. euro în 2017, estimează pentru anul în curs venituri de 430 mil. euro, 60% din acestea venind din ope­raţiunile locale.

„Anul acesta este un an de conso­li­dare atât din punct de vedere opera­ţional, cât şi din punctul de vedere al re­structură­rii interne a companiei, al re­or­ga­nizării acesteia. Esti­măm venituri de peste 430 de milioane de euro. Ca pondere în business opera­ţiu­nile din Româ­nia reprezintă 60%, iar cele din străi­nătate 40%“, a spus Gheorghe Răcaru, directorul gene­ral al Blue Air, prezent în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Transportatorul aerian este con­trolat din 2013 de Teodor Cristian Rada, Marius Puiu, Tudor Constan­ti­nes­cu şi Luciana Păunescu, acţionari care nu au acordat interviuri şi nu au vorbit despre strategia companiei. Sin­gura „voce“ a Blue-Air a rămas Gheor­ghe Răcaru, manager de care se leagă dezvoltarea brandului in­clusiv în pe­rioada în care com­pania ae­ri­ană era con­tro­lată de Nelu Iordache.

Potrivit lui Gheorghe Răcaru, Blue Air are în pre­zent nouă baze de operare, din­­tre care cinci în România şi patru în străinătate în Larna­ca (Cipru), Torino (Ita­lia), Liverpool (Anglia) şi Alghero (Italia). Compania are apro­ximativ 1.500 de angajaţi, dintre care peste 800 sunt personal navigant.